LAAT ZE MAAR BRANDEN

(LP)
(Limited Red Splatter Vinyl) Enfant terrible van het Vlaamse levenslied presenteert moeilijke tweede. Het afgelopen jaar schreef Willy Organ voor, na, tijdens en tussen lockdowns aan "Laat Ze Maar Branden", een album dat wordt gekenmerkt door incoher entie en je reinste 'goestingdoenerij': een soort donkere maar feestelijke antithese tegen de flegmatieke quarantaine waarbinnen het is gemaakt.
Genre Disco
FormatVINYL
Cat. no541993
Label 541
Artist WILLY ORGAN
Release Date06/05/2022
CarrierLP
Barcode5414165130550
Tracklisting
LAAT ZE MAAR BRANDEN
vinyl Album or track playing


TRACKLISTING


A1. Willy Organ - Typisch Belgisch Fenome en
A2. Willy Organ - Anderson Pamela
A3. Willy Organ - Autostrade
A4. W illy Organ - Niet Om Te Slapen
A5. Willy Organ - Mijn Beste Vriendin
B1. W illy Organ - Geef De Aarde Terug Aan De Natuur
B2. Willy Organ - Vlaamse Stov erij
B3. Willy Organ - DOE TOCH NORMAAL MAN
B4. Willy Organ - Mensen Als I k
B5. Willy Organ - Vaccin Tegen De Liefde





INFO


Het afgelopen jaar schreef Willy Organ voor, na, tijdens en tussen l ockdowns aan "Laat Ze Maar Branden", een album dat wordt gekenmerkt door incoher entie en je reinste 'goestingdoenerij': een soort donkere maar feestelijke antit hese tegen de flegmatieke quarantaine waarbinnen het is gemaakt.

Het was een tijd van neerslachtigheid, zelfreflectie, lethargie en zelfmedicatie. Wi lly Organ schreef teksten over de vele verschillende werelden waarin hij leeft. Over waarom we persé met zoveel mogelijk moeten proberen zo lang mogelijk, zo ou d mogelijk te worden op deze aardbol. Maar ook over zijn beste vriendin, want da t mens is toch ook een wereld op zichzelf. Hij schreef over sociologische en pol itieke thema's, maar ook over datgene wat ons werkelijk drijft, een wereld die o veral subliminaal aanwezig is en zonder dewelke we een zoutloos zwart-wit bestaa n zouden lijden: Seks.

In navolging van zijn debuutalbum "Jonge Plant (2020) wou de artiest behalve tekstueel ook muzikaal zijn blik wat afwenden va|No n de eigen navel en heeft hij geprobeerd meer evenredigheid te zoeken tussen de tekst en de muziek van elk afzonderlijk nummer. 'Conceptueler', zo je wil...
Er was weinig behoefte om naar een muzikale samenhang te zoeken tussen de vers chillende tracks. Door toe te laten dat verschillende werelden ook totaal versch illend mogen klinken, wandelt de luisteraar bij elke track een lichtjes andere k amer binnen in het Williversum.

Ook de visuele wereld rond het album werd weer volledig uitgedacht door Willy Organ zelf en hier wordt uitgebreider o p doorgewerkt middels een expositie op het Kunstenfestival Gebroed te Menen, alw aar Willy zich zal wagen aan een bizarre crossover tussen muziek, installatiekun st en performance waarbij de grenzen tussen die verschillende disciplines zullen worden afgetast.

Op 22 april, de openingsavond van Gebroed, kunt u z ich verwachten aan een heuse interactieve 'fandag', inclusief partybus, "zonder- faalangst"-karaoke, superfans die fysiek gedoopt worden in het bloed van de zang er, een try-out concert en nog veel meer krankzinnig gerollebol met de grens tus sen artiest en 'fandom'.