VIGILANT

(LP)
(vinyl + download) In een productie van Nicolas Rombouts (ex Dez Mona) is 'Vigilant' gekneed tot een naar MEURIS-normen opmerkelijk harmonisch en verfijnd geheel. Elf songs die ruwweg in twee groepen onder te verdelen vallen: er zijn nummers die glasheldere pop met een eighties-feel uitstralen, maar er zijn ook tracks die behoorlijk duister klinken.
Genre Pop
StyleRock
FormatVINYL
Cat. noGR007LP
Label GENTLE RECORDINGS
Artist MEURIS
Release Date17/02/2017
CarrierLP
Barcode5414165081609
Tracklisting
VIGILANT
vinyl Album or track playing


TRACKLISTING

A1 Meuris - Bimbo Van Het Jaar
A2 Meuris - In De Rij Voor De Soep
A3 Meuris - Truckstop
A4 Meuri s - Oud Links
A5 Meuris - Maraboet
A6 Meuris - Het Is Maar Een Woo rd
B1 Meuris - Vigilant
B2 Meuris - Wollef
B3 Meuris - Als Lemmingen
B4 Meuris - Fonkeling
B5 Meuris - Vagebond


INFO
In een productie van Nicolas Rombouts (ex Dez Mona) is 'Vigilant' gekneed tot een naar MEURIS-normen opmerkelijk harmonisch en verfijnd geheel. Elf songs die ruwweg in twee groepen onder te verdelen vallen: er zijn nummers die glasheldere pop met een eighties-feel uitstralen, maar er zijn ook t racks die behoorlijk duister klinken. Songs die straks op de vaderlandse podia e en fijne beurt kunnen maken binnen het al erg rijke repertoire van MEURIS (en bi j uitbreiding Noordkaap en Monza).
Eén rode draad tekent zich op 'Vigilant' duidelijk af: dit is een album met een duidelijk maatschappelijke insteek. Geen vrijblijvende teksten maar een scherpe en concrete analyse van de samenleving a nno 2017. En toch zijn die teksten vaak verpakt in verdacht meezingbare refreine n en coupletten.
'Vigilant' is een album dat aait en bijt en niet geheel to evallig tegelijkertijd. Dat Stijn Meuris in dezelfde periode op tour gaat met ee n eigen eindejaarsconférence die 'Tirade' heet, is evenmin een toeval, gezien de gelijklopende thematiek. Of hoe woord, muziek en opinie wonderlijk samenvallen . Zou d'r iets aan de hand zijn?