PLOEGSTEERT

(LP)
Repress on black vinyl + cd included. Het album uit 2012 dat Het Zesde Metaal definitief op de kaart zette eindelijk weer beschikbaar op vinyl!
Genre Pop
StyleRock
FormatVINYL
Cat. noHZM2012LP
Label UNDAY RECORDS
Artist HET ZESDE METAAL
Release Date10/02/2017
CarrierLP
Barcode887516111280
Tracklisting
PLOEGSTEERT
vinyl Album or track playing


TRACKLISTING

A1 Het Zesde Metaal - Last Van U
A2 Het Zesde Metaal - Ploegsteert
A3 Het Zesde Metaal - Ier Bie Oes A4 Het Zesde Metaal - Broers
A5 Het Zesde Metaal - Vanonder
B1 Het Zesde Metaal - In De Plaaster
B2 Het Zesde Metaal - Ge Zwiegt
B3 Het Zesde Metaal - Oe Est Meuglijk
B4 Het Zesde Metaal - Benauwd
B5 Het Zesde Metaal - Met Drie



INFO
'Ploegs teert' uit 2012 zette Het Zesde Metaal definitief op de kaart. De gelijknamige s ingle – over wijlen Frank Vandenbroucke, de wielrenner – werd opgepi kt en bleek een perfecte ijsbreker voor een muzikaal uitgepuurd album dat de som berheid niet schuwt en daardoor veel directer klinkt dan Het Zesde Metaal voordi en.
Cappelle bedient zich van een eigen, hedendaags idioom waarin naast rus tige vertelsels ook ruimte is voor emotionele diepgang en weerbarstige outro's. Zieltjes wint hij dankzij zijn dichterlijke vondsten én de ontwapenende eerlijkh eid waarmee hij zijn wonden likt.
Met het nummer 'Ploegsteert' schudde Het Zesde Metaal tot ieders verrassing eind vorig jaar de Radio 1-vesting '100 op 1' dooreen. De single stond voor het eerst helemaal bovenaan in de lijst met de ho nderd beste Belgische nummers door de luisteraars gekozen. "Ne me quitte pas" va n Jacques Brel en "Mia" van Gorki vervolledigden de top 3.