OVER DE HELFT

(LP)
Tijs Vanneste, succesvol muzikant én tv-maker, komt met zijn eerste eigen plaat 'Over De Helft'.In het allerbeste geval is 'Over De Helft' een stimulans voor zowel lichaam als geest of op zijn minst een plaat die je doet dansen, lachen en verlangen naar een eeuwigdurende zomer.
Genre Caribbean | Reggae | Dub
FormatVINYL
Cat. no5411111
Label 541
Artist TIJS VANNESTE
Release Date20/09/2024
CarrierLP
Barcode5414166675357
Tracklisting
OVER DE HELFT
vinyl Album or track playing
Tijs Vanneste, succesvol muzikant én tv-maker, komt met zijn eerste eigen plaat 'Over De Helft'.

Als deel van het iconische duo 'Van Echelpoel' werd het hoog tijd voor Vanneste om zijn eigen muzikale pad te bewandelen.

Tijs scoorde al eerder met albums in functie van zijn televisiewerk: 'Hier Is Het Goed' en 'Wildgroei' maakten deel uit van zijn gelauwerde televisieprogramma 'De Kempen' op VRT1. Dit nieuwe project wordt gedreven door zijn persoonlijke passie en mag gelabeld worden zoals iedereen in deze woelige tijden dat zelf wilt: een daad van egoïsme, nakend narcisme of gewoon een uiterst hoge nood aan een eigen creatieve uitlaatklep.

'Over De Helft' is geen toevallige schepping, integendeel, het is een belichaming van elementen die voor Tijs van onschatbare waarde zijn: humor, diepgang en plezier doordrenkt met wereldwijde muzikale invloeden zoals Reggae, Dub en Slavische klanken.

Zoals we van Vanneste gewoon zijn wordt dit alles op zijn eigen hardnekkige en eigenwijze manier van uitdrukken gepresenteerd: het authentieke en ondertussen tot wereldtaal verheven Kempense dialect.

De titel van dit zelfverklaard meesterwerk is treffend: 'Over De Helft'. Want laat dat nu de plek zijn waar Tijs zich bevindt: bijna 45 jaar oud en vooral erg blij met waar hij nu voor en in het leven staat: eerlijk en rechtdoorzee. Nummers als 'Talent' en 'De Kempen' vertellen over vroeger, nu en... later.

In het allerbeste geval is 'Over De Helft' een stimulans voor zowel lichaam als geest of op zijn minst een plaat die je doet dansen, lachen en verlangen naar een eeuwigdurende zomer.