JONGE PLANT

(LP)
(wit gekleurd vinyl) Debuutalbum WILLY ORGAN inclusief 'Zoeken Naar Mezelf', 'Niets Meer Aan Te Doen' en de nieuwe hitsingle 'Faalangst'! - 'Even echt als Bob Dylan' (Knack Focus)
Genre Disco
FormatVINYL
Cat. no541906
Label 541
Artist WILLY ORGAN
Release Date05/06/2020
CarrierLP
Barcode5414165115151
Tracklisting
JONGE PLANT
vinyl Album or track playing


TRACKLISTING


A1. Willy Organ - Zonder Bomen (Ook Geen Takken)
A2. Willy Organ - Zoeken Naar Mezelf
A3. Willy Organ - De Nasleep< br>A4. Willy Organ - Faalangst
A5. Willy Organ - Doofpot
B1. Willy Organ - Niets Meer Aan Te Doen
B2. Willy Organ - Diep In De Ravijn
B3. Willy Orga n - Voor De Seks
B4. Willy Organ - Honderdduizend Woorden
B5. Willy Organ - Benny





INFO


2019. In het holst van een ijskoude winternacht werd hij wakker in zijn bed en kreeg een paniekaanval. Hij wist niet goed wàt hem precies overkwam, maar strompelde naar beneden, schonk z ichzelf een glas wijn in en schreef het nummer "Zoeken Naar Mezelf". Enkele dage n later nam hij middels de zelfontspanner op zijn camera in het weiland om de ho ek de bijhorende videoclip op. Ziedaar het ontstaan van de onnavolgbare uitdrijv ing der demonen in liedjesvorm genaamd Willy Organ, een homerecording DIY-arties t pur sang. Soms verschenen er meerdere nummers op 1 maand. Er was geen concreet plan of doel, enkel de urgente innerlijke noodzaak om te schrijven. Vrij snel w erd zijn aanstekelijke muziek opgepikt door vogels van diverse pluimage. Jonge k unststudenten op zoek naar zichzelf, mannen van middelbare leeftijd verwikkeld i n een vechtscheiding alsook de maitresses van diezelfde mannen leken zich te kun nen identificeren met zijn naar catchy beats vertaalde diepzinnige, poëtische te ksten. Inhoudelijk gaan hard realisme en absurditeit hand in hand, maar ook de m uziek en bijhorende videoclips manifesteren zich in een spagaat tussen schoonhei d en lelijkheid, humor en bittere ernst, verdriet en euforie. Hij laat zich insp ireren door velerlei muziekgenres, ja, ook door wat sommige onverlaten zouden om schrijven als 'foute' muziek (als bestond er zoiets als 'juiste' muziek). Het be treft hier een zoektocht naar dat oergevoel van hoe een kind muziek beleeft, onb evlekt, zonder zich de vraag te stellen: "Is dit wel 'cool' genoeg?"

Willy Organ steekt als Jonge Plant net zijn hoofd boven het maaiveld en deze pla at verzamelt het beste van wat hij in 1 jaar bij elkaar schreef.