Label:
Artist:
Title:
Catalog no:
Format:
Genre:
Keyword:
Release date:
From:
Until:

 
  N.E.W.S.Line
 
 
 
   
MAYWAY018LP - MORTIER - (MORTIER)
MORTIER        
MORTIER
Label: MAYWAY RECORDS
Catalog No.: MAYWAY018LP
Genre: POP / ROCK
Format: LP
Release date: 15-03-2019
Price:
Stock: This item is in stock
Play all tracks
 
 
Info
Mortier is de nieuwe band van Thomas Mortier, bekend van De Ministers Van De Noordzee, Yuko en Douglas Firs.Nu eens zingt hij uptemponummers uit volle borst, dan weer trage, melancholische ballades, waarrond later met veel zorg en métier een gelaagde sound wordt gedrapeerd.
Related Items
 
 
 
Review


TRACKLISTING


A1. Mortier - Deel van de Zon
A2. Mortier - Zoveel Meer
A3. Mortier - Marie
A4. Mortier - Geen Haaien op Woensdag
A5. Mortier - December
B1. Mortier - Verhaal van Karel
B2. Mortier - Tegen de Kast
B3. Mortier - Valium
B4. Mortier - Nieuw Huis

INFO


Mortier is geen eenzame jongen. Hij heeft minstens vier vrienden, het meerstemmige gezang in zijn hoofd niet meegeteld. Toch wandelt hij alleen langs het strand. In zijn hart gloort iets onbestemds dat zich nog het best laat benoemen als 'het Het'. Nu eens zingt hij uptemponummers uit volle borst, dan weer trage, melancholische ballades, waarrond later met veel zorg en métier een gelaagde sound wordt gedrapeerd.

Mortier is de nieuwe band van Thomas Mortier, bekend van De Ministers Van De Noordzee (radiohit in 2014 met 'Opa's Volvo'), Yuko en Douglas Firs. Zijn vier vrienden zijn allerminst denkbeeldig, want ook Senne Guns (Admiral Freebee), Nele Paelinck (School Is Cool), Jesse Maes (Sophia, Hypochristmutreefuzz) en Willem-Alexander Langlet (Emma Bale) maken vast deel uit van de band.

Met 'Mortier' kruipt het vijftal definitief uit hun schulp. Dit debuut, dat door bandlid/producer Senne Guns werd voorzien van betoverende arrangementen, bulkt van de uitgebeende Nederlandstalige pop. Er zijn de vlotte radio-singles zoals het meanderende 'Marie' en het frisse 'Zoveel Meer' (een dikke radio-hit op Radio 1 en Radio 2).

Maar vooral songs als 'Geen Haaien op Woensdag' , het epische 'Verhaal van Karel' en 'Nieuw Huis' springen in de oren door hun luisterrijke melodieën en teksten vol rake observaties, taalvondsten en mijmeringen. Een hartverwarmende plaat voor kille dagen.Powered by SDE