Label:
Artist:
Title:
Catalog no:
Format:
Genre:
Keyword:
Release date:
From:
Until:

 
  N.E.W.S.Line
 
 
 
   
KATHOORN015 - HEILIG HART - (MIRA)
MIRA     Bestseller   
HEILIG HART
Label: KATHOORN PLAATJES
Catalog No.: KATHOORN015
Genre: NEDERLANDSTALIG
Format: LP
Release date: 26-02-2021
Price:
Stock: This item is in stock
Play all tracks
 
 
Info
Not available
Related Items
 
 
 
Review
A1 Niet op punten
A2 Afgebroken Brug
A3 Zeker in de winter
A4 Heilig hart
A5 Ex bestie

B1 Niks vergeten
B2 Casco
B3 Verre van weg
B4 Apocalypso
B5 Mensen in de maak

‘heilig hart’ is de vijfde plaat van singer-songwriter Mira. Tien songs, tien verhalen, verbonden met elkaar in een sfeer van onbehagen en melancholie, verlangen en nostalgie. Mira blijft trouw aan haar roots als chansonnière, maar staat tegelijk met twee voeten stevig in deze tijd. Songs met een eigen smoel, teksten met de vinger aan de pols. Over doorgaan, ook al zijn we op.
Over alles willen bijhouden. Over vrienden die vreemden worden. Over dat het hier niet op punten staat. Op de cover staat Mira als de Heilige Maagd Maria in een bruine kroeg. De druk om een goed mens, een perfecte moeder te zijn in woelige tijden, loopt als een rode draad door ‘heilig hart’.
Het gelaagde, vaak ongrijpbare klankpalet van het album is het resultaat van een intense samenwerking met producer Nicolas Rombouts (Dez Mona, Guido Belcanto, Ansatz Der Maschine), contrabassiste/ arrangeur Anneleen Boehme (LABtrio, Grand Picture Palace) en celliste Juno Kerstens (The Bonnie Blues). Mira had al lange tijd bewondering voor zangeres Vera Coomans, bekend van onder andere de jaren ’80 cultgroep Madou. Ze trok haar stoute schoenen aan en vroeg Vera om een samenwerking. Zo ontstond ‘Zeker in de winter’, een duet over hoe de jaren ook zachtheid kunnen brengen.

Powered by SDE