Label:
Artist:
Title:
Catalog no:
Format:
Genre:
Keyword:
Release date:
From:
Until:

 
  N.E.W.S.Line
 
 
 
   
FAK202207LP - ZOVEEL NOG TE DOEN - (SIMON)
SIMON        
ZOVEEL NOG TE DOEN
Label: FAKE
Catalog No.: FAK202207LP
Genre: POP / ROCK
Format: LP
Release date: 18-11-2022
Price:
Stock: This item is in stock
Play all tracks
 
 
Info
LP + insertIn 2021 leerde het grote publiek deze sympathieke Antwerpenaar met Baskische roots nog een stuk beter kennen, door een finaleplaats in De Nieuwe Lichting en enkele goed opgepikte radiosingles, waarop hiphop en lofi pop hand in hand gingen.
Related Items
 
 
 
Review


TRACKLISTING


A1. Simon - 's Avonds Ben Ik Weg
A2. Simon - Harde Wereld Zachte Tenen
A3. Simon - Zonde Van Geluk
A4. Simon - Parklaan
A5. Simon - Houvast
B1. Simon - Al Lang Voorbij
B2. Simon - Toine En Simon's Interlude
B3. Simon - Geen Spijt
B4. Simon - Beter Af
B5. Simon - OKE
B6. Simon - Zoveel Nog Te Doen

INFO


Simon is één van die artiesten die zich niet zomaar in een vakje laat steken, maar liever in transit tussen verschillende genres verblijft. Die zoekt en blijft zoeken, onderweg z'n teen stoot aan de essentie, en vervolgens de tocht fluitend verder zet. Zijn tocht begon op heel jonge leeftijd met onschuldige liefdesliedjes op gitaar en piano, maar nam plotsklaps een heel andere koers toen hij enkele Antwerpse rappers op z'n pad tegenkwam en het collectief opwindende Roedel uit de grond stampte. Als Mitxelena liet hij zich toen al opmerken met z'n gevoel voor melodie én gevoelige teksten. Anders dan de rest was hij altijd al, dus het hoeft niet te verbazen dat hij rond 2019 alweer een nieuwe richting koos, helemaal alleen ditmaal. Eéntje die hem terugbracht naar de instrumenten en de insteek waarmee het ooit allemaal begon voor hem.

Mitxelena werd Simon en in 2021 leerde het grote publiek deze sympathieke Antwerpenaar met Baskische roots nog een stuk beter kennen, door een finaleplaats in De Nieuwe Lichting en enkele goed opgepikte radiosingles, waarop hiphop en lofi pop hand in hand gingen. Intussen komt dat debuutalbum er eindelijk aan en het mag duidelijk zijn dat alle voorgaande ervaringen Simon inspireerden tot een hoogst eigenzinnige en bijzonder mooie plaat. Vooruitgeschoven singles als 'Geen Spijt' en 'Al Lang Voorbij' deden en doen het erg goed op verschillende radiozenders en zijn naam komt op steeds meer radars terecht. In de elf nummers die 'Zoveel Nog Te Doen' telt, horen we een artiest die tot zijn volle wasdom aan het komen is en meer dan ooit weet welke richting hij uit wil gaan. Simon komt er ontwapenend eerlijk op, zowel tekstueel als muzikaal, en laat zo een nieuwe wind draaien door Nederlandstalige popmuziek.

'Zoveel Nog Te Doen', een uitgave van Fake Records, verschijnt digitaal op 2 november en zal op 18 november op vinyl in de winkelrekken liggen. Het mooie artwork is van de hand van fotograaf Darwin Cabrera en ontwerpster Stefanie Specht.Powered by SDE