Label:
Artist:
Title:
Catalog no:
Format:
Genre:
Keyword:
Release date:
From:
Until:

 
  N.E.W.S.Line
 
 
 
   
FAK202101EP - PERIODE JALISCO - (BRIHANG)
BRIHANG     Bestseller   
PERIODE JALISCO
Label: FAKE
Catalog No.: FAK202101EP
Genre: HIP-HOP
Format: LP
Release date: 11-06-2021
Price:
Stock: This item is in stock
Play all tracks
 
 
Info
Voor Record Store Day 2021 verschijnt 'Periode Jalisco' voor het eerst in gelimiteerde editie op vinyl, gekleurd vinyl bovendien. Wees er snel bij en haal dit stukje Belgische muziekgeschiedenis in huis.
Related Items
 
 
 
Review


TRACKLISTING


A1. Brihang - Over Poëzie
A2. Brihang - Ze Zij Me
A3. Brihang - Volgens Veugels 1.0
A4. Brihang feat. Cfour - Volgens Veugels 2.0
A5. Brihang - Filantroop
A6. Brihang feat. Walter Ego - Ow Foutje
B1. Brihang - Brihang Dillemans
B2. Brihang feat. Janes Zeghers - Lichaam
B3. Brihang - Periode Jalisco
B4. Brihang & NTREK - Situeer Jezelf
B5. Brihang - Poëzie vo Losers

INFO


In 2013 moest je al heel erg diep in de scene zitten om de naam Brihang te kennen. De piepjonge Boudy Verleye was toen nog voornamelijk een student beeldhouwkunst in Gent, zonder enige ambitie om de Belgische muziekgeschiedenis in te gaan. Nochtans is 'Periode Jalisco', uit in dat jaar, achteraf beschouwd een absolute mijlpaal. Wie toen de moeite nam om de EP te beluisteren, hoorde een volledig nieuw geluid binnen Belgische hiphop waaien. Een sound die poëtisch, warm en organisch klonk, wars van platgetreden paden en traditionele structuren. Voor Brihang stond schrijven gelijk aan boetseren: een opwindend spel van wegnemen en toevoegen, een spel ook waarin ten allen tijde moest geëxperimenteerd worden.

Bij het maken van de EP voelde Brihang de drang om elk facet van het creatief proces op zich te nemen, van de tekst tot de muziek en zelfs het grafische gedeelte. In een aantal nummers werd hij bijgestaan door de streekgenoten van NTREK en zijn artistieke zielsverwant Janes Zeghers, maar het is onmiskenbaar de jongeman uit Knokke die zijn stempel drukte. 'Periode Jalisco' liet horen dat Brihang een artiest was die het waard was om van nabij te blijven volgen. Amper een jaar later volgde de overwinning in De Nieuwe Lichting en drukte muziekminnend België de artiest aan de borst om hem niet meer los te laten.

Voor Record Store Day 2021 verschijnt 'Periode Jalisco' voor het eerst in gelimiteerde editie op vinyl, gekleurd vinyl bovendien. Wees er snel bij en haal dit stukje Belgische muziekgeschiedenis in huis.Powered by SDE