Label:
Artist:
Title:
Catalog no:
Format:
Genre:
Keyword:
Release date:
From:
Until:

 
  N.E.W.S.Line
 
 
 
   
541993 - LAAT ZE MAAR BRANDEN - (WILLY ORGAN)
WILLY ORGAN        
LAAT ZE MAAR BRANDEN
Label: 541 LABEL
Catalog No.: 541993
Genre: DISCO
Format: LP
Release date: 06-05-2022
Price:
Stock: This item is in stock
Play all tracks
 
 
Info
(Limited Red Splatter Vinyl) Enfant terrible van het Vlaamse levenslied presenteert moeilijke tweede. Het afgelopen jaar schreef Willy Organ voor, na, tijdens en tussen lockdowns aan "Laat Ze Maar Branden", een album dat wordt gekenmerkt door incoherentie en je reinste 'goestingdoenerij': een soort donkere maar feestelijke antithese tegen de flegmatieke quarantaine waarbinnen het is gemaakt.
Related Items
 
 
 
Review


TRACKLISTING


A1. Willy Organ - Typisch Belgisch Fenomeen
A2. Willy Organ - Anderson Pamela
A3. Willy Organ - Autostrade
A4. Willy Organ - Niet Om Te Slapen
A5. Willy Organ - Mijn Beste Vriendin
B1. Willy Organ - Geef De Aarde Terug Aan De Natuur
B2. Willy Organ - Vlaamse Stoverij
B3. Willy Organ - DOE TOCH NORMAAL MAN
B4. Willy Organ - Mensen Als Ik
B5. Willy Organ - Vaccin Tegen De Liefde

INFO


Het afgelopen jaar schreef Willy Organ voor, na, tijdens en tussen lockdowns aan "Laat Ze Maar Branden", een album dat wordt gekenmerkt door incoherentie en je reinste 'goestingdoenerij': een soort donkere maar feestelijke antithese tegen de flegmatieke quarantaine waarbinnen het is gemaakt.

Het was een tijd van neerslachtigheid, zelfreflectie, lethargie en zelfmedicatie. Willy Organ schreef teksten over de vele verschillende werelden waarin hij leeft. Over waarom we persé met zoveel mogelijk moeten proberen zo lang mogelijk, zo oud mogelijk te worden op deze aardbol. Maar ook over zijn beste vriendin, want dat mens is toch ook een wereld op zichzelf. Hij schreef over sociologische en politieke thema's, maar ook over datgene wat ons werkelijk drijft, een wereld die overal subliminaal aanwezig is en zonder dewelke we een zoutloos zwart-wit bestaan zouden lijden: Seks.

In navolging van zijn debuutalbum "Jonge Plant" (2020) wou de artiest behalve tekstueel ook muzikaal zijn blik wat afwenden van de eigen navel en heeft hij geprobeerd meer evenredigheid te zoeken tussen de tekst en de muziek van elk afzonderlijk nummer. 'Conceptueler', zo je wil...
Er was weinig behoefte om naar een muzikale samenhang te zoeken tussen de verschillende tracks. Door toe te laten dat verschillende werelden ook totaal verschillend mogen klinken, wandelt de luisteraar bij elke track een lichtjes andere kamer binnen in het Williversum.

Ook de visuele wereld rond het album werd weer volledig uitgedacht door Willy Organ zelf en hier wordt uitgebreider op doorgewerkt middels een expositie op het Kunstenfestival Gebroed te Menen, alwaar Willy zich zal wagen aan een bizarre crossover tussen muziek, installatiekunst en performance waarbij de grenzen tussen die verschillende disciplines zullen worden afgetast.

Op 22 april, de openingsavond van Gebroed, kunt u zich verwachten aan een heuse interactieve 'fandag', inclusief partybus, "zonder-faalangst"-karaoke, superfans die fysiek gedoopt worden in het bloed van de zanger, een try-out concert en nog veel meer krankzinnig gerollebol met de grens tussen artiest en 'fandom'.Powered by SDE